خبرگزاری فارس: وزیر آموزش و پرورش گفت: عیدی فرهنگیان 15 تا 20 اسفند پرداخت میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، حمیدرضا حاجیبابایی پس از بازگشت از سفر چهار روزه به کشور ترکیه در جمع خبرنگاران به تشریح این سفر پرداخت با بیان اینکه از این پس دانشآموزان هنرستانی بدون گذراندن دوره پیشدانشگاهی در آزمون دانشگاه شرکت میکنند، اظهار داشت: در این سفر 4 روزه برای نخستین بار موافقتنامه آموزشی 17 مادهای دوجانبه بین جمهوری اسلامی ایران و ترکیه امضاء شد و قرار بر این شد برای شروع این همکاری مشترک، در آینده نه چندان دور مسابقات ورزشی دوجانبه آغاز شود.
وی ادامه داد: کشور ایران و ترکیه بیش از 70 میلیون نفر جمعیت داشته و هر دو کشور 14 میلیون دانشآموز دارند؛ در ترکیه 5 درصد مدارس به صورت غیرانتفاعی اداره میشود و این آمار در ایران به 8 درصد میرسد که در این زمینهها این دو کشور دارای مشترکاتی شبیه به هم هستند.
حاجیبابایی گفت: نظام آموزشی ترکیه 640 هزار کارمند دارد و از نظر ساعات درسی نیز شباهت زیادی بین ایران و ترکیه وجود دارد و 33 درصد از دانشآموزان کشور ترکیه مانند کشور ما در هنرستان مشغول تحصیل هستند.
وی افزود: تفاوت رشته نظری کشور ترکیه با کشور ما در این است که دانشآموزان ترکی که در رشته نظری مشغول تحصیل هستند چند واحد فنی را باید بیاموزند که جز طرحها و ایدههای من نیز است که دانشآموز علاوه بر تحصیل با مهارت فنی آشنا شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بازدید خود از مدارس و هنرستان ترکیه، گفت: از دو مدرسه ایرانی در آنکارا و استانبول نیز بازدید کردم که 38 معلم و 320 دانشآموز داشت و مدرسه ایرانی استانبول نیز 100 سال سابقه داشت.
* وضعیت و امکانات آموزشی ایران مناسبتر از کشور ترکیه است
وی با بیان اینکه از نظر وضعیت و امکانات آموزشی ایران مناسبتر است، تصریح کرد: بر اساس موافقتنامه آموزشی امضاء شده قرار شده است در سطح معاون وزیر آموزش و پرورش ترکیه از مدارس ایران بازدید شود و همکاری دوجانبه در جهت انتقال تجارت فنی و موفقی که هر دو کشور صورت گرفته انجام پذیرد.
حاجیبابایی از دیگر دستاوردهای این سفر را تشکیل هیئت ویژه کتب درسی بیان کرد و افزود: قرار شد این کمیته مشترک نقاط قوت و ضعف کتابهای درسی کشور ایران و ترکیه را بررسی کند.
وی افزود: آموزش و پرورش ترکیه در بخش هنرستان موفق بوده و با برگزاری آزمون ورودی رتبههای برتر را جذب میکند و دانشآموزان ترکیهای از تحصیل در هنرستان رضایت کامل دارند که این تفکر را باید در ایران تقویت کرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شاید مقصر اصلی این موضوع که فنی و حرفهای هنوز در ایران جا نیفتاده است مسئولان باشند، تأکید کرد: همیشه گفته شده است دانشآموزان فنی و حرفهای ضعیف هستند و باید برای آنها امتیازاتی در نظر گرفته شود.
* دانشآموزان هنرستانی بدون گذراندن دوره پیشدانشگاهی در آزمون دانشگاه شرکت میکنند
وی گفت: از این به بعد دانشآموزان هنرستانها نیز میتوانند بدون گذراندن دوره پیشدانشگاهی در آزمون دانشگاه شرکت کنند و در هر رشته دانشگاهی که قبول شوند میتوانند ادامه تحصیل دهند و علاوه بر این میتوانند در 59 رشته جدید که در دوره کاردانی پیامنور ایجاد شده است شرکت کنند و مشغول تحصیل شوند و چنانچه نتوانستند در رشته کارشناسی و کاردانی پذیرفته شوند، در دورههای سازمان ملی مهارت شرکت کرده و پس از آن وارد بازار کار شوند.
حاجیبابایی ادامه داد: آموزش و پرورش زمانی در زمینه هدایت تحصیلی موفق میشود که حداقل 50 درصد دانشآموزان دوره متوسطه را به سمت هنرستان سوق دهد.
وی گفت: بعضی از سازمانها در ترکیه مثل مخابرات هنرستان احداث کردند و در اختیار آموزش و پرورش قرار دادند و به آموزش دانشآموزان پرداختند و تجربه خوبی است که در ایران میتواند به اجرا درآید.
حاجیبابایی گفت: برنامه رسمی آموزشی کشور ترکیه 12ساله است که 8 سال نخست ابتدایی و 4 سال دیگر دوره متوسطه است که به بخش هنرستان و نظری تقسیم میشود.
وی افزود: 58 هزار مدرسه در ترکیه وجود دارد و تعداد مدارس در ایران به 140 هزار مدرسه میرسد همچنین کشور ترکیه در زمینه سازماندهی عملکرد خوبی دارد؛ میانگین تعداد دانشآموزان در هر مدرسه ترکیه 342 نفر است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: با توجه به اینکه هزینه زندگی در کشور ترکیه 2 برابر کشور ماست، بودجه آن 2 برابر بودجه آموزش و پرورش است. http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8812010264